De ce sa alegeti fose septice din fibra de sticla in locul celor de beton

Multe dintre sistemele septice au rezervoare facute din beton sau din fibra de sticla. O fosa septica din fibra de sticla are numeroase avantaje, mai multe decat una confectionata din beton. Printre punctele forte ale fibrei de sticla se numara greutatea, durabilitatea, flexibilitatea in ceea ce priveste spatiul de montare si efortul legat de eventualele reparatii.
Daca in prezent aveti o fosa septica confectionata din beton, in mod sigur va veni o vreme cand se va deteriora atat de mult incat va trebui inlocuita. Desi ati putea s-o inlocuiti cu o alta fosa septica din beton, exista alte optiuni de o calitate superioara. Una dintre solutiile existente pe piata este fosa ecologica din fibra de sticla.
Asa cum am mentionat anterior, unul dintre avantajele foselor din fibra de sticla este aspectul legat de greutate, iar acesta poate fi considerat cel mai mare atu al sau. Fosele din beton sunt foarte grele, asa ca veti avea nevoie de un camion pentru a le transporta. Un rezervor din fibra de sticla este mult mai usor si nu necesita echipamente grele, unele dintre ele putand fi transportate chiar si cu o camioneta. Mai mult, ele pot fi instalate in locuri unde nu pot patrunde sau patrund cu dificultate camioanele mari.
Greutatea redusa a foselor din fibra de sticla le face si mai usor de instalat.
O alta caracteristica a fibrei de sticla este durabilitatea: fosele confectionate din acest material rezista mai mult decat cele din beton deoarece acestea din urma sunt susceptibile la deteriorarile cauzate de gazele produse in interiorul rezervorului. O fosa ecologica din fibra de sticla este acoperita cu un strat de rasina rezistent la actiunea gazele formate in sistem. Asadar, cele din fibra de sticla nu se vor eroda la fel de repede ca fosele din beton.
Un alt avantaj al foselor septice din fibra de sticla este acela ca pot fi instalate in zone in care exista copaci, fara a ne expune riscului unor avarii ale sistemului. O fosa din beton nu este o idee buna daca vrei s-o instalezi intr-o locatie unde exista copaci deoarece ea poate fi penetrata si stricata de radacinile acestora. O fosa ecologica din fibra de sticla nu are aceasta problema, asa ca nu trebuie sa iti faci griji.
Este un fapt cunoscut prin utilizatori ca o fosa septica confectionata din beton este extrem de greu de reparat deoarece este posibil ca reparatiile sa necesite un echipament special, deosebit de greu. Lucrurile devin si mai complicate daca rezervorul este amplasat intr-o zona in care accesul unui camion sau a unei masini mari este ingreunat. Daca se intampla sa fie avariate, fosele septice din fibra de sticla sunt mult mai usor de reparat.

Cand alegeti o fosa septica pentru a v-o instala in gospodarie sau pur si simplu ca inlocuitor al prezentei dumneavoastra fose septice, ar trebui sa va ganditi in mod serios la modelele din fibra de sticla. Acestea din urma sunt solutii ideale daca vreti o fosa septica care sa nu va dea prea multa bataie de cap si care sa reziste multi ani.

2 comentarii:

  1. Fosele septice ecologice IMHOFF cu tratare biologica de tip POLITAN sunt realizate conform SR EN 12566 si agrementate ca fiind ministatii cu tratare biologica conform legea 10/1995 cu Agrement Tehnic nr. 003-05/098-2009.

    Apa evacuata respecta normele si standardele europene de mediu NTPA 002.*

    Fosele septice ecologice IMHOFF cu tratare biologica au o rezistenta sporita la ingropat fara a fi necesare amenajari speciale in soluri normale.

    Fosele septice IMHOFF cu tratare biologica POLITAN sunt realizate din material compozit (poliester armat cu fibra de sticla), prin imbinarea a doua materii prime cu calitati mecanice si chimice performante.

    Datorita procesului tehnologic de fabricatie avansat, prin stratificare a peretilor fosei, nu se permite lichidelor ce sunt colectate in ea sa se scurga in sol sau infiltratiile din sol sa intre in statie.

    RăspundețiȘtergere
  2. pentru fose septice ieftine recomandam http://www.foseptice.ro am cumparat de la ei acum 1 luna .. am sunat joi pentru produs .. vineri am platit avansul sambata deja imi foloseam baia ...

    super baieti tineti tot asa

    RăspundețiȘtergere